Canal Youtube Cavalls Wakan Facebook Cavalls WakanFacebook Cavalls Wakan
ESP | CAT | ENG

Allotjament dels cavalls

Allotjament dels cavalls

En parlar de l'allotjament dels cavalls, ens referim al lloc i entorn físic on viuen. Aquest influira molt en el caràcter del nostre cavall, són animals de manada amb una estructura social molt clara i definida que formen vincles molt profunds i duradors si les condicions de vida l'hi permeten.

A Cavalls Wakan optem perque visquin en libertat, sens dubte la millor opció per a qualsevol cavall. El cavall a pupil·latge o retirat viu en grup amb altres cavalls, socialitzant-se i relacionant-se mentre realitza sempre exercici suau en desplaçar-se contínuament a per l'aigua, el menjar, buscant el sol o l'ombra o simplement jugant amb uns altres en amplis espais.

Gestionem mes de 100 hectàrees de prats naturals, boscos amb Certificat de Gestió Forestal Sostenible i pastures, on els cavalls viuen en manades i completa llibertat en finques barrades,amb un control i supervisió diari.Tenen accés a la pastura, sal i aigua fresca, suplementant amb fenc propi, pinso i altres suplements quan és necessari, sempre repartit òptimament perquè facin exercici desplaçant-se d'un lloc a un altre.

Els cavalls viuen en manades formades per individus afins, poltres joves, egües amb poltre... de manera que gaudeixen de la millor companyia, socialitzant-se i relacionant-se, aspecte bàsic per al seu complet desenvolupament emocional. Són animals socials i gregaris, que necessiten contacte físic i llaços afectius, formant forts vincles.

En altres llocs existeixen altres opcions d'allotjament de cavalls, encara que nosaltres no les compartim:

-En box o quadres, on el cavall roman tancat sense llibertat de moviment ni d'amb prou feines relació amb altres cavalls. Pot haver-hi quadres molt àmplies, netes i assolellades, però no deixen de ser una presó per a un animal que ha evolucionat en les grans planes, en amplis espais, vivint en manada i lliure. A Cavalls Wakan desaconsellem aquesta opció que mai proporciona el màxim benestar al cavall. Solament s'hauria de tancar al cavall en casos molt puntuals.

-En paddocks, es tracta de zones barrades en l'exterior, preferiblement amb algun cobert d'abric, on el cavall pot viure sol o en companyia d'algun altre company. El cavall estarà molt millor que en un box, mes relaxat, amb mes llibertat de moviments i de relació amb altres cavalls. Encara que el cavall segueix estant confinat i no acaba de desenvolupar-se plenament.

-En semi-llibertat, sol tractar-se d'una combinació dels dos anteriors, el cavall passa el dia en un paddock i la nit en un un box. En realitat ens sembla un concepte molt abstracte ja que la llibertat o és plena o no és tal.


Videos

Venda de Poltres i Cavalls
Quarter Horse, Paint Horse i Appaloosa

info@wakan.es
www.wakan.es
Contactar Pupil·latge de cavalls
pupilajes@wakan.es
pupilajes.wakan.es
617 57 49 27
Rutes a Cavall
Als Pirineus de Lleida

info@hipicawakan.com
www.hipicawakan.com
web developer by koollook