Canal Youtube Cavalls Wakan Facebook Cavalls WakanFacebook Cavalls Wakan
ESP | CAT | ENG

Alimentació dels cavalls.

Alimentació dels cavalls.

A Cavalls Wakan la base de l'alimentació dels cavalls, en viure en llibertat, és l'herba per menjar mentre es mouen. Lliure accés a aigua neta i fresca que és necessària per al funcionament òptim del seu tracte intestinal i a més de la pastura, fenc.

Els cavalls són herbívors amb un estomac poc voluminós i un intestí molt desenvolupat, que van menjant i desplaçant-se gairebé tot el temps,així doncs el seu aparell digestiu s'ha adaptat a ingerir gran quantitat d'herba repartida al llarg del dia. La seva base alimentaria és o hauria de ser l'herba, fresca directament de la pastura o fenc si no es disposa d'una altra. L'herba posseeix moltes vitamines i minerals, però no té molt valor nutritiu, i a més aquest depèn del tipus d'herba, del sòl on creix, de la temporada de l'any...Per això els cavalls dediquen moltes hores del dia a menjar, a poc a poc però sovint. El seu sistema digestiu esta preparat per digerir aquest alt contingut en fibra, si se'ls dóna de menjar una o dues vegades al dia, tenen molta gana, mengen de pressa i sorgeix el risc de còlics.

A Cavalls Wakan, recollim a l'estiu l'herba dels nostres prats en el moment òptim per garantir els nivells màxims de nutrients ja que la maduresa de l'herba en el moment de tallar-la influeix decisivament en la qualitat final del fenc. Aquest se sol donar en el mateix prat d'on s'ha recollit, de manera que els cavalls i el seu sistema digestiu, estan ja adaptats a aquest tipus d'herba i a aquest terreny. El fenc s'embala i emmagatzema perquè mantingui sempre tota la seva qualitat fins al moment de ser consumit.

De vegades, un cavall pot necessitar una aportació extra d'energia, ja sigui perquè treballa, per ser una egua gestant o lactant, o poltres en creixement. Llavors se'ls dóna gra o pinso preparat. Els cavalls digereixen el gra en el estomac i el farratge en l'intestí, per això quan es proporciona gra o pinso, ha de fer-se sempre després del fenc. Així el cavall esta ple i no arrossega el gra en menjar farratge alhora que es ralenteix el seu pas pel tub digestiu, evitant el risc de còlics.

A Cavalls Wakan, quan és necessari donar un suplement de gra, basem la barreja en civada de la millor qualitat, en tenir mes fibra i menys midó que altres cereals, barrejada amb una mica de blat de moro triturat que alhora que dóna energia també proporciona fibra. A l'hivern de vegades afegim ordi i garrofes triturades.El gra ho barregem usualment amb all triturat, especialment a l'estiu i amb els cavalls que treballen, ja que a més de les seves propietats antibióticas és un bon repelent de mosques i altres insectes.Sempre els donem la barreja de gra remullada perquè així s'estova la closca del cereal i es facilita la digestió de l'interior del gra.

Adaptem la barreja a cada cavall, alfals en pasta barrejada amb la civada per a poltres en creixement que necessiten mes proteïna, oli de girasol barrejat amb el gra per a cavalls prims que necessiten mes grassa, com poden ser cavalls vells abans que comenci el fred d'hivern, o barrejar pomes trossejades en egües lactants.

A Cavalls Wakan els cavalls sempre disposen de blocs de sal mineral que els proporcionen electròlits imprescindibles per al bon funcionament de totes les funcions essencials del cavall i posseeixen a més micronutrients que no es troben en la pastura ni el gra.
Els rocs de sal mineral de Cavalls Wakan, procedeixen, gairebé sempre, de les mines de sal de
Remolinos (Saragossa), explotades des de l'antiguetat per la seva alta qualitat,i per descomptat molt mes natural que els blocs de sal manufacturades.

A més de tot el nostre afecte, moltes vegades tenen alguna llaminadura extra com poden ser pastanagues, pomes o pa sec.


Videos

Video  Autor: Imgagen Miniatura Youtube
Venda de Poltres i Cavalls
Quarter Horse, Paint Horse i Appaloosa

info@wakan.es
www.wakan.es
Contactar Pupil·latge de cavalls
pupilajes@wakan.es
pupilajes.wakan.es
617 57 49 27
Rutes a Cavall
Als Pirineus de Lleida

info@hipicawakan.com
www.hipicawakan.com
web developer by koollook